Op de terugreis van ons avontuur in Singapore

Moe maar voldaan evalueren we onze inzet. Tijdverschil, avondeten op het ochtendtijdstip, om 8 uur landen op Schiphol en dan rechtstreeks weer aan het werk om de jetlag te verkleinen… Waarom doen we dit eigenlijk? Voor Gooiconsult zijn er eigenlijk twee motieven om buiten de grenzen actief te zijn. Allereerst is er het belang van onze klanten. De meeste van onze klanten zijn internationaal actief. Als wij de mensen in de organisatie helpen om hun performance te verbeteren door middel van leiderschaps- sales- team- of expertprogramma’s dan is er vaak ook de wens om dit op de buitenlandse vestigingen te doen. Met wat (inter-)culturele aanpassingen is daar soms best iets voor te zeggen.

Vaak adviseren wij onze klanten om eerst te zoeken naar local suppliers. Dit kan namelijk een goede zet zijn als er sprake is van een korte interventie, intensieve follow-up, etc. Toch worden wij met enige regelmaat gevraagd om de interventie uit te voeren. Vaak is uniformiteit en impact een belangrijke reden. En dat doen wij dan met plezier. Waarom? Zoals vandaag zittend in het vliegtuig weet je die redenen even niet meer zo goed. Maar terugdenkend aan de wijze waarop we mochten snuffelen aan de cultuur van Singapore, de uitdagingen die we tegenkwamen en de scherpte die we weer moesten neerzetten om ook hier een topprestatie te leveren, geeft het ons heel veel voldoening!

Daarnaast blijken wij in Nederland een aanpak te hebben die zeer gewenst is in Europa of erbuiten. Lokale suppliers kunnen deze vaak niet bieden. Kortom: met plezier gedaan dus! Ook onze partners The Wiseman Group (Multipliers) en Arbinger Institute (Outward Mindset) verleiden ons met enige regelmaat om buiten de grenzen samen te werken aan dezelfde doelstelling en impact. Een exportproduct wat ook nog gewoon super leuk is om te doen!

Rick de Rijk

Rick de Rijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.