De ‘Foam’ van Rituals: Rituelen als basis voor nieuw leiderschap

Artikel Leiderschap bij Rituals in TVOO
Artikel Leiderschap bij Rituals in TVOO

De ‘Foam’ van Rituals: Rituelen als basis voor nieuw leiderschap

Voor het magazine TVOO schreven Rick de Rijk en Jitske Zengerink (Head of People & Organization Development bij Rituals) een artikel over het leiderschapsmodel FOAM.

Hoe houd je de juiste rituelen in leven en creëer je nieuwe die passen bij een groeiende organisatie? In dit artikel wordt je meegenomen in de ontwikkeling van het Leiderschapsmodel van Rituals, met de toepasselijke naam FOAM.  Hoe het model is ontstaan en wat het zo succesvol maakt. Bovendien worden er twee mooie voorbeelden over de organisatie brede aanpak van ownership en de teamaanpak van marketing toegelicht om het leiderschapsmodel nog praktischer te maken voor de lezer.

Wil je meer weten over wat wij kunnen betekenen voor jou op het gebied van Leiderschap en leiderschapsontwikkeling?  neem dan gerust contact op met Rick de Rijk

Meer lezen uit TvOO? 

Ieder jaar verschijnen er 4 edities van het Magazine TVOO. Wil jij als HRD- professional inspiratie op doen en interessante artikelen of interviews lezen over uiteenlopende HRD thematiek in toonaangevende organisaties? Abonneer je dan voor slechts € 25,-! Dan heb je een abonnement op hét vakblad voor de HRD-professional! Klik hier voor een abonnement

TVOO Magazine

Gerelateerde artikelen

helpend en niet helpend gedrag

Bij leiderschapsontwikkeling maken wij onderscheid tussen helpend gedrag en niet-helpend gedrag. Helpend gedrag is het gedrag wat we graag bij het leiderschap in de organisatie zien. Niet-helpend gedrag is gedrag wat, ondanks dat het vaak met de beste intenties wordt getoond, niet helpt maar waar men zich meestal niet bewust van is. Omdat niet-helpend gedrag de effectiviteit van het leiderschap negatief beïnvloedt, besteden wij in onze leiderschapsprogramma’s ook aandacht aan het “ontleren” van niet-helpend gedrag en vergroten we zo de effectiviteit van het programma.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.