Feedback? Maak er werk van!

Feedback? maak er werk van!

Complexiteit, snelheid en wendbaarheid, het zijn begrippen die niet meer zijn weg te denken in ons werk en in de uitdagingen waar organisaties voor staan. Ook samenwerken, vaak in multidisciplinaire teams, is steeds belangrijker geworden om snel tot werkbare oplossingen te komen. Dat dat niet vanzelf gaat ervaren we dagelijks. Kleine oneffenheden worden snel grote belemmeringen. Een geoliede machine, snel leren en ontwikkelen zijn zowel een grote wens als een noodzaak. Feedback heeft in deze context een belangrijke rol.

De vraag naar feedback trainingen is dan ook groot. Vaak met (te) weinig resultaat, omdat de meeste feedback trainingen zich richten op kennis en vaardigheden. Terug op de werkplek blijven medewerkers worstelen met het geven en ontvangen van feedback. Wat in onze optiek minstens zo belangrijk is, is het willen, mogen en durven. Oftewel, de onderliggende laag. De échte redenen dat mensen iets wel of niet doen.

Onze experts hebben op basis van hun jarenlange ervaring met feedbacktrainingen een visie en aanpak ontwikkeld waarbij juist aan die aspecten aandacht wordt besteed. Een aanpak die bovendien de link tussen feedback en business resultaat legt. Oftewel, een effectieve aanpak met blijvend resultaat!

Op deze pagina kun je de whitepapers downloaden over onze visie en aanpak. Beluister je een podcast tussen Jörgen Raymann en Victor Burger over de verschillende contexten waarin feedback plaatsvindt en de factoren die bepalend zijn voor het succes. Nodigen we je uit om op 22 juni deel te nemen aan de Feedbackshow in het AFAS Theater Leusden. Komt het belang van meten aan bod. Onze partnerorganisatie Navigator ontwikkelt 360 graden feedback scans die focus en richting geven aan de benodigde acties om de performance te verbeteren. Tot slot delen onze expert praktische tips waar je direct mee aan de slag kan. Laat je inspireren!

Het begrip feedback wordt voornamelijk gebruikt in de betekenis van feedback tussen personen in organisaties, met als doel te leren en persoonlijke effectiviteit te vergroten. Dit is een vrij smalle benadering van het begrip feedback. Organisaties doen er goed aan breder te kijken naar dit begrip en het ook breder actief in te zetten. belangrijke rol. Constructieve feedback is de Haarlemmer olie in organisaties, tussen organisatie en klant en tussen de mensen in de organisatie. Feedback verhoogt de leer en ontwikkelsnelheid en maakt complexiteit beter hanteerbaar. Geen feedback of “verkeerde feedback” werkt belemmerend, vergroot psychologische onveiligheid en zorgt voor bureaucratie, onenigheid en dus vertraging.

In deze whitepaper nemen we het fenomeen feedback daarom nader onder de loep. We besteden aandacht aan vragen als: wat verstaan we er eigenlijk onder, wat levert het de business op, hoe denken vooraanstaande managementdenkers erover en wat is het belang van meten en trainen.

Wat maakt een feedbacktraining dusdanig succesvol dat participanten naderhand moeiteloos feedback durven te geven én ontvangen? In deze whitepaper delen we onze inzichten. We vertellen niet alleen waarom een feedback training niet werkt, maar schetsen 5 voorwaarden waardoor een feedback programma wél werkt!

EEN FEEDBACK PROGRAMMA DAT WÉL WERKT

PODCAST: ‘FEEDBACK GEVEN GAAT VOORAL OM WILLEN, MOGEN ÉN DURVEN

DIRECT AAN DE SLAG MET TIPS VAN VICTOR BURGER!

Wil jij aan de slag met een feedbackprogramma dat niet alleen de kennis en vaardigheden beetpakt, maar ook de oorzaken onder de loep neemt? Wij hebben een programma ontwikkeld dat naast kennis en vaardigheden, ook de aspecten willen, mogen en durven adresseert, waardoor er in de praktijk echt iets verandert. Wil je meer weten over ons feedback programma? Klik dan op onderstaande button.

Jörgen Raymann en Victor Burger⁠ ⁠hebben zich gespecialiseerd in hoe je bouwt aan een effectieve feedbackcultuur binnen diverse en inclusieve organisaties. Als er al getraind wordt op feedback geven gaat het vaak om kennis en vaardigheden. Maar wat minstens zo belangrijk is, is het willen, mogen en durven. Dat is sterk persoons- en cultuurafhankelijk. Want wat voor de één wel werkt, werkt voor de ander juist niet. Ze vinden dat ons perspectief op feedback nodig aan vervanging toe is. In deze aflevering van de HR Podcast vertellen ze wat daarvoor nodig is.

In organisaties waar feedback tussen individuen en teams goed ingebed is, is de productiviteit groter, en is er meer betrokkenheid en daardoor hogere retentie. Je zou verwachten dat in bedrijven waar veel wordt samengewerkt, feedback geven en ontvangen inmiddels een stevig verankerde gewoonte is. Maar de praktijk is weerbarstiger en veel organisaties worstelen met dit thema. Onze expert op het gebied van teamontwikkeling, Victor Burger, heeft jarenlange ervaring met het geven van feedbacktrainingen. In dit artikel deelt hij een aantal praktische tips waar je direct mee aan de slag kan.

ORGANISATIES DIE JE VOOR GINGEN

“De aftrap met Jörgen Raymann was voor Stedin een verfrissende maar wel spot-on aanpak! Dit was de enabler om het gesprek te starten en kwetsbaar naar elkaar te mogen zijn. Zeker bij een zwaar en lastig onderwerp ‘feedback’. We hebben met elkaar de start gemaakt om veel vaker het gesprek te voeren over feedback en elkaar aan te spreken op gedrag.”

Peter van der Have
(Functiecoach Projectcoördinatie Afdeling Consument Stedin)

“Ik vond de feedback clinic/ show leuk en leerzaam. De interactie tussen de trainers en de groep was goed. De trainers gebruiken leuke praktijkvoorbeelden die mij meer inzicht gaven over het onderwerp Feedback. Hierdoor heb ik met mijn team besloten dat feedback geven en ontvangen een vast onderdeel wordt van ons team. Zodat we het goede gesprek gaan voeren.”

Richard de Bruin
(Productverantwoordelijke Afdeling Consument Stedin)

HOE EEN 360 GRADEN ASSESSMENT BIJ UITSTEK HET JUISTE MIDDEL IS OM FEEDBACK TE VERZAMELEN

Onze partnerorganisatie Navigator zet jaarlijks honderden 360 feedback assessments uit bij tientallen klanten. Uit de analyse van die data blijkt onder andere dat medewerkers in organisaties aangeven dat zij significant minder vaak feedback vragen dan geven. Feedback vragen vraagt om moed, je kwetsbaar op durven stellen, en natuurlijk ook een omgeving waar je je veilig genoeg voelt om dat te doen. En dat terwijl dit juist een prachtig breekijzer is om de drempel te verlagen voor feedback.

Dit is één van de inzichten die Navigator heeft opgedaan aan de hand van 360 graden metingen bij diverse organisaties. Navigator beschikt over een waardevolle database met inzichten die helpen bij het benchmarken om zo tot juiste adviezen te komen.

Wij ontwikkelen met behulp van de People Analytics expertise van onze partner Navigator 360°feedback scans om medewerkers een objectieve spiegel over hun eigen functioneren voor te houden, waardoor zij hun gedrag kunnen bijsturen. Het met regelmaat inzetten van deze tool en de data verzamelen in een dashboard, geeft de organisatie bovendien focus en richting wat betreft de benodigde acties om de performance verder te verbeteren. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. Wil je meer informatie over de dienstverlening van Navigator? Raadpleeg dan de website van Navigator door op onderstaand logo te klikken. 

WERK MAKEN VAN DE FEEDBACKCULTUUR IN JOUW ORGANISATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!

We gaan graag vrijblijvend in gesprek over het specifieke vraagstuk in jouw organisatie.

Telefoonnummer: +31(0)30 – 3041290
Al jouw vragen per mail: info@gooiconsult.nl

Koetshuis Gooiconsult en Navigator

helpend en niet helpend gedrag

Bij leiderschapsontwikkeling maken wij onderscheid tussen helpend gedrag en niet-helpend gedrag. Helpend gedrag is het gedrag wat we graag bij het leiderschap in de organisatie zien. Niet-helpend gedrag is gedrag wat, ondanks dat het vaak met de beste intenties wordt getoond, niet helpt maar waar men zich meestal niet bewust van is. Omdat niet-helpend gedrag de effectiviteit van het leiderschap negatief beïnvloedt, besteden wij in onze leiderschapsprogramma’s ook aandacht aan het “ontleren” van niet-helpend gedrag en vergroten we zo de effectiviteit van het programma.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.