Download onze whitepapers

Onze whitepapers informeren jou over actuele en complexe onderwerpen en helpen jou om weloverwogen beslissingen te nemen. Onze whitepapers zijn extreem waardevolle bronnen. Ze zijn namelijk gebaseerd op diepgaand onderzoek dat is uitgevoerd door ons zelf in combinatie met 40 jaar praktijkervaring. Dit zorgt ervoor dat er relevante inzichten worden gedeeld die jou helpen in de praktijk. Ontdek daarom nu onze whitepapers over leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling, salesontwikkeling én feedback.
Whitepapers

Whitepaper Leiderschap delen

Leiderschap heeft impact op zowel de prestaties als de cultuur van de organisatie. Voldoende reden dus om te investeren in het ontwikkelen van leiderschap. Door de talloze boeken, onderzoeken en modellen over leiderschap, zien we in de praktijk door de bomen het bos niet meer. Hoe vertaal je al die papieren wijsheid naar de weerbarstige realiteit van de dagelijkse praktijk waar leiders mee te maken hebben? Hoe zorg je ervoor dat de kennis die leiders opdoen in het overweldigende aanbod aan trainingsprogramma’s ook toepasbaar is in de eigen situatie? In deze whitepaper nemen we je mee in onze zoektocht naar onze eigen visie op leiderschap en de vertaling daarvan naar onze programma’s.

Whitepaper Psychologische Veiligheid

Whitepaper Onbevreesde teams en leiders

Ontdek hoe psychologische veiligheid een gamechanger kan zijn voor uw team en organisatie in onze nieuwste whitepaper. Met jarenlange ervaring in het werken aan diverse ontwikkelingsvraagstukken rondom teams en leiderschap, hebben we inzichten verzameld die essentieel zijn voor het bevorderen van een gezonde, veilige en productieve werkomgeving waarin mensen kunnen floreren.

Van het aanpakken van problematische situaties tot het benutten van onbenut potentieel, onze whitepaper biedt praktische strategieën en waardevolle inzichten om psychologische veiligheid te versterken en de prestaties van uw team te verbeteren.

Klaar om de volgende stap te zetten naar een team waarin elk individu zich gewaardeerd en gehoord voelt? Download nu onze whitepaper en ontdek hoe een succesvolle aanpak waarin niet alleen naar het team wordt gekeken, maar ook naar de rol van leiders.

Whitepaper Succes is een teamprestatie

Steeds vaker worden wij gevraagd om teams te begeleiden effectiever samen te werken of een verandering succesvol vorm te geven. Mede daardoor groeide bij ons de nieuwsgierigheid; wanneer werkt teamontwikkeling nu écht? En is er een manier om teameffectiviteit en samenwerking plezier methodisch te verbeteren? We hebben gezocht naar een methodiek die recht doet aan de unieke situatie van elk team en die tegelijkertijd transparant is. Die wetenschappelijk gefundeerd en praktisch toepasbaar is. En die werkt voor fysieke, virtuele of hybride teams. In deze whitepaper lees je over onze zoektocht en het ontstaan van ons eigen model SAMEN. We beschrijven hoe het kritisch bekijken van vele teams programma’s en de inspiratie van Richard Hackman leidden tot het Gooiconsult Team Model SAMEN. Tot slot lees je hoe we vanuit dit team model SAMEN een team aanpak gebruiken die recht doet aan de ervaringen en intelligentie van teamleden.

Whitepaper Cultuurverandering start in teams

Cultuurverandering is een weerbarstig thema en vergt een lange adem. Regelmatig lees je over organisaties die last hebben van een toxische of onveilige cultuur. Dergelijke organisaties veranderen alleen door in te grijpen in de hiërarchie. Om werkelijk cultuurverandering te realiseren is commitment in de top van de organisatie en een intrinsieke wil en urgentie om te veranderen noodzakelijk. Er zijn meerdere manieren om cultuurverandering aan te pakken. Wij zijn van mening dat er niet 1 juiste oplossing is, maar dat het team als aangrijpingspunt te weinig wordt benut. We hopen je met deze whitepaper te inspireren om op een andere manier naar cultuurverandering te kijken.

Whitepaper Feedback is geen cadeautje

Wat maakt een feedbacktraining dusdanig succesvol dat participanten naderhand moeiteloos feedback durven te geven én ontvangen? In deze whitepaper delen we onze inzichten. We vertellen niet alleen waarom een feedback training niet werkt, maar schetsen 5 voorwaarden waardoor een feedback programma wél werkt!

Whitepaper Feedback? Maak er werk van!

Benieuwd naar hoe feedback een transformatieve rol kan spelen binnen uw organisatie? Onze whitepaper gaat dieper in op het bredere potentieel van feedback. Zo vinden wij dat feedback niet alleen tussen collega’s plaatsvindt, maar ook tussen de organisatie en waardevolle klanten én tussen teams. In deze whitepaper onderzoeken we wat feedback werkelijk betekent, de voordelen van het effectief toepassen van feedback op de bedrijfsresultaten. Dit doen we aan de hand van inzichten van toonaangevende managementdenkers over de impact van feedback. Daarnaast benadrukken we de voordelen van het meten en trainen van feedbackvaardigheden voor duurzame groei.

Whitepaper Gun jezelf de gunfactor

Wil jij je verkoopvaardigheden naar een hoger niveau tillen en moeiteloos klantvertrouwen winnen? Dan is onze whitepaper, “Het Geheim van de Gunfactor: 5 Principes voor Succesvol Verkopen,” een absolute must-read! In de whitepaper tevens werkboek onthult Frank Serraarens, dé expert op het gebied van sales professionalisering, hoe je jouw gunfactor aanzienlijk kunt vergroten. Leer hoe je integriteit, oprechte intentie, diepe interesse, ongeëvenaarde capaciteiten en indrukwekkende resultaten inzet om klanten voor je te winnen én terug te laten komen! En ontdek hoe je voldoening haalt uit je werk terwijl klanten jouw grootste fans worden.

Inspiratie en artikelen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

helpend en niet helpend gedrag

Bij leiderschapsontwikkeling maken wij onderscheid tussen helpend gedrag en niet-helpend gedrag. Helpend gedrag is het gedrag wat we graag bij het leiderschap in de organisatie zien. Niet-helpend gedrag is gedrag wat, ondanks dat het vaak met de beste intenties wordt getoond, niet helpt maar waar men zich meestal niet bewust van is. Omdat niet-helpend gedrag de effectiviteit van het leiderschap negatief beïnvloedt, besteden wij in onze leiderschapsprogramma’s ook aandacht aan het “ontleren” van niet-helpend gedrag en vergroten we zo de effectiviteit van het programma.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.