Ik. ben. Ronald.

Programmaleider | trainer | coach | passie voor leren | windsurfer & snowboarder | lezer | analytisch en pragmatisch

Op jonge leeftijd werd ik gefascineerd door de vraag: waarom doen mensen wat ze doen? Het antwoord op deze simpele vraag is complex. Het beantwoorden van deze vraag is wat mij tot op de dag van vandaag drijft! Elke dag geniet ik er van nieuwe kennis op te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. En zo te ontdekken wat de mens uniek maakt én hoe de interactie verloopt tussen mensen en het systeem waarin zij werken. Ik heb een brede blik op het gehele systeem en de intrinsieke motivatie van een persoon. Intrinsieke motivatie is een onuitputtelijke bron van energie en creëert ruimte voor ontwikkelen en experimenteren. Het resultaat: versnelling van groei voor het individu én de organisatie.

In mijn werk onderzoek en begeleid ik het eigen ontwikkel- en lerend vermogen van professionals, leiders en teams. Samen met de individu, het team en de organisatie onderzoek ik de vraag achter de vraag en bedenk ik wat er nodig is om het leren te faciliteren. Het onderzoek naar de essentie van het vraagstuk met bijbehorende analyse geeft mij het meeste energie, om vervolgens met de creatieve oplossing snel en praktisch aan de slag te gaan. Mijn devies is: groots denken en klein doen.

Binnen Gooiconsult houdt Ronald zich als programmaleider, trainer en coach bezig met alle vragen op het gebied van leiderschap en teams. Door zijn ervaring in de wereld van assessments heeft Ronald een brede blik op mensen en organisaties. Ook heeft Ronald zich theoretische en praktisch gevoed door ervaring op te doen tijdens het adviseren en trainen over leiderschap, én door zelf aan de paal te staan als leider. Daarna heeft hij als intern HRD adviseur gewerkt bij grotere bedrijven en gezien en ervaren hoe het spel van binnenuit te spelen. Inmiddels is hij weer terug bij het externe advies vak als programmaleider en verrijkt hij zijn werk door als trainer voor de groep te staan of als coach één-op-één in gesprek te gaan.

Contact

Ronald te Ronde

Ronald te Ronde