Gooiconsult vacature programmaleider

VACATURE: Training Programmaleider

Wij zijn op zoek naar een Training Programmaleider met een neus voor kwaliteit en een voorliefde voor programma ontwikkeling.

WIE ZIJN WIJ?

Bij Gooiconsult ontwikkelen we al ruim 40 jaar leer- en presteertrajecten op maat voor bedrijven, instellingen en overheden. Dat doen we altijd in nauwe samenwerking met onze klanten. We laten organisaties uitblinken door mensen te leren excelleren, want we zien mensen als de sleutel tot succes. We werken onder andere voor organisaties als KPN, Stedin, Technische Unie, Rituals en ABN Amro. Klanten met wie we vaak langdurige relaties aangaan, waardoor we écht kunnen bijdragen aan hun strategische doelen.

Gooiconsult is expert op het gebied van Leiderschap-, Sales- en Teamontwikkeling. Onze ervaring en expertise combineren we met een gezonde dosis data gedrevenheid, zodat we programma’s ontwikkelen die meetbare impact hebben voor onze klanten. Voor onze metingen en data werken we samen met ons zusterbedrijf Navigator, dat organisaties helpt inzicht te geven in de huidige en gewenste prestaties van hun medewerkers.

Gooiconsult heeft de ambitie om het beste leer-en presteerbedrijf van Nederland te worden en de thought leader op onze expertisegebieden. Om dat te kunnen realiseren willen we ook onze innovatiekracht op het gebied van het design en de ontwikkeling van programma’s versterken. Daarom zijn we op zoek naar jou!

WAT GA JE DOEN? 

In deze functie als Programmaleider ontwikkel je in nauwe samenwerking met collega’s ontwikkelprogramma’s, workshops en trainingen op de drie expertisegebieden Leiderschap, Teams en Sales. Daarnaast breng je vernieuwing aan in de huidige ontwikkelprogramma’s. Hierbij ben je niet alleen vernieuwend, maar ook analytisch én praktisch. Je zorgt ervoor dat de Gooiconsult ‘signature’ consistent door al onze programma’s zichtbaar is. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de impact van onze programma’s, en werkt projectmatig aan het vertalen van de performancedoelen naar programma’s met interventies die passen bij de klant én Gooiconsult.

Je vertaalt jouw programma’s naar runningmasters voor onze trainers waarbij de praktische uitvoerbaarheid geborgd is en het trainingsmateriaal van professionele kwaliteit is. Je werkt hierbij altijd nauw samen met verschillende collega’s die verantwoordelijk zijn voor de relaties (accountmanager) met onze klanten en voor het uitvoeren (trainers, projectsupport) van onze programma’s. Je volgt de laatste trends en ontwikkelingen in ons vakgebied , bent op de hoogte van de grootste businessuitdagingen van onze (potentiële) klanten en je vraagt je doorlopend af wat dit betekent voor onze dienstverlening.

 WAT NEEM JE MEE? 

Wij geloven dat het belangrijk is dat je echt interesse hebt in wat wij doen en wie onze klanten zijn, zodat je elke dag weer met plezier je werk doet en het ook goed kunt doen. Het is dus een voordeel als je ervaring hebt aan zowel klant- als bureauzijde. Daarnaast is het voor deze rol in onze ogen ook van belang ervaring te hebben als trainer, daarmee heb je een streepje voor.

Verder:

 • Heb je zeker vijf jaar ervaring in het analyseren van opleidingskundige vraagstukken en het op basis daarvan ontwikkelen van praktisch toepasbare methodieken.
 • Heb je ervaring met het leiden van langer durende projecten en ben je een kei in overzicht houden en organiseren.
 • Je bent handig en schakelt soepel met alle interne en externe stakeholders tijdens je project.
 • Je houdt consciëntieus de kwaliteit van de gehele klantbeleving scherp in het oog en bent niet verlegen hierin naar voren te stappen om zaken te adresseren en te verbeteren.
 • Heb je kennis van de inzet van diverse (digitale) didactische leermiddelen.
 • Een afgeronde HBO opleiding op gebied van opleiden, bijvoorbeeld Opleidingskunde of Onderwijskunde is een pré.
 • Ben je handig met Powerpoint.
 • Spreek en schrijf je uitstekend Nederlands en Engels.
 • Ben je in staat om commerciële gesprekken (mee) te voeren met de klant waarbij inhoud en relatie natuurlijk voorop staan.
 • Ben je zelfstandig in staat om nieuwe mogelijkheden bij de klant te onderzoeken en vorm te geven.
 • Ben je in staat om het vak van leren en ontwikkelen te vertalen naar business uitdagingen bij de klant (en andersom).
 • Je hebt een voorliefde voor het ontsluiten van data zodat je de klant ook langs de “hardere” as bedient door middel van managementrapportages en verrassende inzichten.

WAT JOU KENMERKT:

 • Je leergierigheid. Je bent altijd up to date als het gaat om innovaties in je vakgebied en maakt de vertaling daarvan naar praktische, concrete toepassingen.
 • Je hands-on mentaliteit en vermogen anderen mee te nemen in je verhaal.
 • Je nieuwsgierigheid en lef om door te vragen.
 • Je bent een teamspeler maar kunt ook goed zelfstandig werken.
 • Je commerciële en resultaatgerichte instelling.

WAT WIJ JE BIEDEN:

Je maakt deel uit van een compacte organisatie waarin je veel vrijheid krijgt om je werk naar eigen inzicht te organiseren. Daar hoort de mogelijkheid tot thuis werken natuurlijk bij. Werk je vanuit kantoor? Dan word je zonder twijfel geïnspireerd door onze prachtige, sfeervolle locatie in een groene omgeving vlakbij Utrecht. Het betreft een nieuwe functie voor 32-40 uur per week. Hierdoor heb je de ruimte om deels zelf invulling aan deze rol te geven en te positioneren in ons bedrijf. Uiteraard bieden wij een goed en concurrerend arbeidsvoorwaardenpakket en mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit lichten wij graag in een later stadium toe.

ENTHOUSIAST GEWORDEN? SOLLICITEER NU! 

Werken bij Gooiconsult betekent dat je in een dynamische omgeving stapt met een hecht team van professionals. Een omgeving waar hard gewerkt wordt om van elke dag het beste te maken, zonder daarbij plezier uit het oog te verliezen. Wil jij hier onderdeel van uitmaken? Bel met Marieke Bouthoorn op 06-46033645 of mail je sollicitatie naar mariekebouthoorn@gooiconsult.nl.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten!