vacature programmaleider

Vacature: Bevlogen Programmaleider (freelance)

Een dag uit het leven van een programmaleider bij Gooiconsult

De dag begint thuis aan mijn eigen werkplek, ik open mijn mail. De Request for Proposal die ABC Bank had aangekondigd, is binnengekomen. Ik lees de opdracht door en maak een inschatting van de mensen die kunnen helpen om het voorstel te maken. Dat zijn inhoudsdeskundigen, marketing experts en een collega die heel anders denkt dan ik en dus met onverwachte invalshoeken komt. Tenslotte ga ik voor het maximale! Ik verzamel de vragen van alle ‘teamgenoten’ en deel dit met de opdrachtgever om zo nog beter te begrijpen waar hun behoefte ligt.

Daarna heb ik telefonisch overleg met klant XYZ over de voortgang van het ontwikkelprogramma dat wij binnen die organisatie doen, om hun mensen mee te nemen in de nieuwe strategie.

Vervolgens stap ik na de lunch in de auto richting kantoor. Daar schuif ik aan bij een meeting met ROI Institute Europe. Zij hebben de eerste onderzoeksresultaten binnen van de performance meeting van 42 accountmanagers van klant XYZ. Deze eerste resultaten bespreek ik met mijn collega die eindverantwoordelijk is voor de klant, zodat we het programma kunnen verbeteren/wijzigen/aanpassen. We streven naar een optimaal resultaat en willen het zo goed mogelijk laten aansluiten op de werkpraktijk van de deelnemers.

Dan vertrek ik samen met een collega richting een afspraak elders in het land. Het is een eerste kennismaking en ik ben nieuwsgierig naar de organisatie en hun vraagstuk. In de auto bel ik nog met de contactpersoon bij een klant die een voorstel van ons heeft ontvangen. Ik deel mijn ideeën die hen gaan helpen de strategiewijziging nog beter te borgen. Ondanks dat ik weet dat er soms maanden overheen gaan voordat het tot een reële opdracht komt, vind ik het onderhouden van relaties erg leuk en belangrijk. Eenmaal thuis schrijf ik nog een kort bezoekverslag en deel ik met mijn collega’s mijn eerste gedachtespinsels over de kennismaking.   

Is dit een dag zoals jij het graag ziet? Lees hieronder meer over onze vacature.

 

Welke kennis en ervaring neem je mee?

Als Programmaleider bij Gooiconsult ben je samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van ontwikkelprogramma’s voor toonaangevende klanten. Deze programma’s dragen bij om de strategische doelstellingen te realiseren van onze klanten.

 • Het vertalen van de strategische uitdagingen van onze opdrachtgevers naar een passend maatwerkprogramma.
 • Samen met klantverantwoordelijke overleg/ spar / bespreek je de ontwikkelingen bij de klant zodat Gooiconsult als vertrouwde adviseur kan acteren.
 • Het begeleiden en adviseren van klanten (opdrachtgever) bij het ontwikkelen en co-creëren van een high-impact maatwerktraject, in nauwe samenwerking met trainers en andere specialisten.
 • Het evalueren van de resultaten van maatwerkprogramma’s en deze verwerken in verbetervoorstellen.
 • Het coördineren van het ontwikkelprogramma en zorg dragen voor het inzetten van de juiste mensen zodat implementatie een impactvolle betekenis krijgt.
 • Kritische houding ten opzichte van invulling en realisatie van het op maat werk-programma en daarbij de projectmarge kan bewaken.
 • HBO/Academisch werk- en denkniveau.
 • Kennis van bedrijfs- en beroepsopleidingen of consultancyervaring.
 • De juiste bagage rondom trends op het gebied van learning and development (werkvormen etc.).
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring op het gebied van onderwijskunde, verandermanagement en/of organisatieontwikkeling.
 • Aantoonbare succesvolle resultaten in de rol als vertrouwde adviseur.
 • Ondernemend, verbindend, resultaatgericht en flexibel.
 • Uitstekende kennis in woord en geschrift van de Nederlandse taal.

Wat kenmerkt jou?

 • Je werkt als freelancer.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid met een groot verantwoordingsgevoel. Je weet waar je het over hebt en neemt professionals en de klant mee in jouw gedachtegang en plannen.
 • Je kunt zelfstandig werken en vindt het fijn om samen met andere professionals/specialisten het maximale eruit te halen.
 • Je kunt snel schakelen en krijgt energie om diverse projecten tegelijkertijd te coördineren.

Herken jij hierin? Dan komen we graag met jou in gesprek!

Wie zijn wij?

Wij. Zijn. Gooiconsult. Een middelgroot organisatieadviesbureau die organisaties helpt om in een continu veranderde wereld hun medewerkers optimaal mee te krijgen en de mogelijkheden te bieden om ‘fit for the job’ te worden of te blijven. Dit doen wij door middel van diverse op maat gemaakte interventies zoals advies, trainingen en coaching, waarbij rendement en co-creatie altijd voorop staat.

Werken voor Gooiconsult betekent dat je in een dynamische omgeving stapt met een hecht team van professionals. Een omgeving waar hard gewerkt wordt om van elke dag het beste te maken zonder daarbij plezier uit het oog te verliezen.

Wil jij hier (op freelance basis) onderdeel van uitmaken? Bel / mail met Marieke Dijkstra – Bouthoorn op 0346-745500 of via mariekedijkstra@gooiconsult.nl.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.