Ronald te Ronde

Programmaleider | trainer | coach | passie voor leren | windsurfer & snowboarder | lezer | analytisch en pragmatisch

Op jonge leeftijd werd ik gefascineerd door de vraag: waarom doen mensen wat ze doen? Het antwoord op deze simpele vraag is complex. Het beantwoorden van deze vraag is wat mij tot op de dag van vandaag drijft! Elke dag geniet ik er van nieuwe kennis op te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. En zo te ontdekken wat de mens uniek maakt én hoe de interactie verloopt tussen mensen en het systeem waarin zij werken. Ik heb een brede blik op het gehele systeem en de intrinsieke motivatie van een persoon. Intrinsieke motivatie is een onuitputtelijke bron van energie en creëert ruimte voor ontwikkelen en experimenteren. Het resultaat: versnelling van groei voor het individu én de organisatie.

In mijn werk onderzoek en begeleid ik het eigen ontwikkel- en lerend vermogen van professionals, leiders en teams. Samen met de individu, het team en de organisatie onderzoek ik de vraag achter de vraag en bedenk ik wat er nodig is om het leren te faciliteren. Het onderzoek naar de essentie van het vraagstuk met bijbehorende analyse geeft mij het meeste energie, om vervolgens met de creatieve oplossing snel en praktisch aan de slag te gaan. Mijn devies is: groots denken en klein doen.

Contact

helpend en niet helpend gedrag

Bij leiderschapsontwikkeling maken wij onderscheid tussen helpend gedrag en niet-helpend gedrag. Helpend gedrag is het gedrag wat we graag bij het leiderschap in de organisatie zien. Niet-helpend gedrag is gedrag wat, ondanks dat het vaak met de beste intenties wordt getoond, niet helpt maar waar men zich meestal niet bewust van is. Omdat niet-helpend gedrag de effectiviteit van het leiderschap negatief beïnvloedt, besteden wij in onze leiderschapsprogramma’s ook aandacht aan het “ontleren” van niet-helpend gedrag en vergroten we zo de effectiviteit van het programma.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.