Ivar Karels

Trainer / Coach / Leiderschapsontwikkeling / Teambuilding / Passie voor persoonlijke ontwikkeling / Praktisch en pragmatisch / Professioneel observator


Ruim 25 jaar begeleid ik mensen die beter willen worden in hun vak. Ontwikkelen van je competenties is daarbij van vitaal belang. Een competentie omvat een heel spectrum van vaardigheden, overtuigingen, normen/waarden, persoonlijke kwaliteiten en levenslessen. Mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling en mijn scherpe observatievermogen zorgen ervoor dat snel helder wordt welk onderdeel van de competentie aandacht nodig heeft. Met coaching en praktische oefeningen kunnen we dan een pad uitzetten om te groeien. Mijn werkwijze kenmerkt zich door rust, stabiliteit en vertrouwen. De wereld gaat al snel genoeg, maar groei heeft tijd, rust en aandacht nodig. Deze kwaliteiten komen ook terug in mijn hobby’s. Het ambacht van koffie zetten (thuisbarista) en het genieten van muziek via een perfect opgezette geluidsinstallatie (audiofiel) vragen ook een gedegen, aandacht volle aanpak plus kennis van zaken. Naast persoonlijke ontwikkeling heb ik ook een passie voor teamontwikkeling. Een team is uiteindelijk niets anders dan een groep personen die meerwaarde kunnen creëren door samen te werken. Mijn carrière ben ik begonnen als begeleider van meerdaagse teamsessies waarbij ‘leren door doen’ de basis was (ook wel ervaringsleren genoemd). Dit ervaringsleren is nog steeds een belangrijk ingrediënt van mijn huidige manier van trainen.

Contact

helpend en niet helpend gedrag

Bij leiderschapsontwikkeling maken wij onderscheid tussen helpend gedrag en niet-helpend gedrag. Helpend gedrag is het gedrag wat we graag bij het leiderschap in de organisatie zien. Niet-helpend gedrag is gedrag wat, ondanks dat het vaak met de beste intenties wordt getoond, niet helpt maar waar men zich meestal niet bewust van is. Omdat niet-helpend gedrag de effectiviteit van het leiderschap negatief beïnvloedt, besteden wij in onze leiderschapsprogramma’s ook aandacht aan het “ontleren” van niet-helpend gedrag en vergroten we zo de effectiviteit van het programma.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.