Corina Kleijn

Programmaleider | Systemisch (organisatie)adviseur | Nieuwsgierig naar de mens binnen de organisatie(ontwikkeling) | Moeder en familiemens | Eigen groenten verbouwen | Yoga(lerares)

Ik draag graag bij aan organisaties, teams, waarbinnen iedereen al zijn/haar talent, kracht en potentie kan ontwikkelen en inzetten. Hierbij heb ik altijd aandacht voor de (gewenste) koers van de organisatie, afdeling, team. Oog voor mens, teams en organisatie als geheel.

Ik kijk buiten de kaders (van een programma), naar de boven- en de onderstroom, de helpende en belemmerende factoren voor ontwikkeling en verandering in de organisatie.

In alles wat ik doe, neem ik mijn nieuwsgierigheid mee, ben ik geïnteresseerd in de mens, gericht op verbinding, schroom ik niet om liefdevol en meedogenloos te zijn en geloof ik in vertragen om te versnellen.

Contact

helpend en niet helpend gedrag

Bij leiderschapsontwikkeling maken wij onderscheid tussen helpend gedrag en niet-helpend gedrag. Helpend gedrag is het gedrag wat we graag bij het leiderschap in de organisatie zien. Niet-helpend gedrag is gedrag wat, ondanks dat het vaak met de beste intenties wordt getoond, niet helpt maar waar men zich meestal niet bewust van is. Omdat niet-helpend gedrag de effectiviteit van het leiderschap negatief beïnvloedt, besteden wij in onze leiderschapsprogramma’s ook aandacht aan het “ontleren” van niet-helpend gedrag en vergroten we zo de effectiviteit van het programma.

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.