Multiplier leiders halen het beste uit hun mensen

Multipliers zijn leiders die hun kennis en inzicht gebruiken om de intelligentie en capaciteiten van hun mensen te laten groeien. Als zij aanwezig zijn, ontstaan nieuwe ideeën en worden problemen opgelost. Medewerkers met een Multiplier leider dragen zelf verantwoordelijkheid voor die dingen waar ze van nature het grootste talent voor hebben. Hiermee ontstaat het beste resultaat.

Wil je ook leidinggeven als een Multiplier en meer halen uit je mensen?

Uniek leiderschap concept

Multipliers is een leiderschap concept van The Wiseman Group dat leiders in staat stelt de collectieve intelligentie van hun menselijk kapitaal te maximaliseren. Multipliers geven medewerkers verantwoordelijkheid voor die dingen waar ze van nature het grootste talent voor hebben. Hiermee behalen ze het beste resultaat. Inmiddels zijn al vele organisaties aan de slag gegaan met Multipliers. In Nederland heeft Gooiconsult het concept onder andere geïntroduceerd bij ABN AMRO.

Kenmerken van een Multiplier

  • Gebruikt al het beschikbare talent en verdubbelt de productiviteit

  • Maakt gebruik van tot tweemaal de beschikbare intelligentie

  • Realiseert een cultuur waarin nieuwe ideeen tot bloei komen

Liz Wiseman quotes

“Multipliers aren’t “feel-good” managers. They look into people and find capability, and they want to access all of it. They utilize people to their fullest. They see a lot, so they expect a lot.”

“When leaders teach, they invest in their people’s ability to solve and avoid problems in the future.”

“The Diminisher is an Empire Builder. The Multiplier is a Talent Magnet.”

“Don’t just identify the problem; find a solution.”

Het Multipliers boek

Het Multipliers concept is gebaseerd op het boek ‘Multipliers, how the best leaders make everyone smarter’ van Liz Wiseman. Liz Wiseman heeft onderzoek gedaan onder 150 vooraanstaande leiders waarbij zij keek naar de eigenschappen die de leiders die het allerbeste uit hun mensen weten te halen (Multipliers) onderscheiden van leiders die juist het potentieel van hun mensen verkleinen (Diminishers).

Als exclusieve Multipliers partners in Nederland zijn Gooiconsult en VDS geautoriseerd hier trainingen in te geven en leidinggevenden te leren het beste uit hun mensen te halen.

Het Multiplier effect op ROI

Ben je nieuwsgierig naar het multiplier effect en wat de ROI voor jouw organisatie zou kunnen zijn?

Bekijk onze Multiplier infographic. Je kunt ook altijd contact opnemen, Rick de Rijk staat je graag te woord.

Een vervolg op het eerste Multipliers boek

Na vele ervaringen met Multipliers leiderschap in de praktijk besloot Liz Wiseman dat het nodig was het boek te updaten. En zo kwam er in 2018 een herziene en uitgebreide tweede editie. Gooiconsult is heel trots om hier samen met ABN AMRO een bijdrage aan te hebben geleverd. Bij onze klant ABN AMRO hebben leidinggevenden een Multipliers training gevolgd en is het concept in hun dagelijkse manier van leiding geven geïntegreerd.

“Multipliers was a great start, but it wasn’t the whole story.”

Liz WisemanSchrijver van het Multipliers boek

5 tips van Multiplier specialist Liz Wiseman

Hoe haal je het béste uit een team? Geef je medewerkers meer ruimte en controle, aldus multiplier-specialist Liz Wiseman. Misschien heeft u wel eens een leidinggevende gehad waar u uw uiterste best voor deed. Van wie u nieuwe uitdagingen kreeg. Waarover u zegt: ‘Daar deed ik alles voor!’. Liz Wiseman (@LizWiseman) noemt dergelijke managers ‘Multipliers’: managers die het beste uit hun team weten te halen. In haar boek ‘Multipliers, voor managers die 2x meer uit hun team willen halen’ schrijft ze samen met Greg McKeown hoe je zelf zo’n manager kunt worden.

  1. Wees een ‘talentmagneet’: Beschouw mensen niet als een hulpmiddel. In plaats daarvan zet u mensen in om hun talent te ontwikkelen.
  2. Creëer een bruisende werkomgeving: Geef mensen controle over hun eigen presteren: jij geeft ruimte aan je medewerkers, in ruil voor hun beste inzet.
  3. Bied uitdagingen: een multiplier daagt mensen uit: samen zoeken zij een oplossing voor een probleem dat relevant is voor ieder van hen.
  4. Ga de discussie aan over beslissingen: Je krijgt de beste beslissingen wanneer je je team uitdaagt om hun mening te geven en een tegengesteld standpunt in te nemen.
  5. Deel verantwoordelijkheden: geef mensen verantwoordelijkheid en duidelijkheid over hun rol.

Onze aanpak voor Leiderschap

Voor leiderschapstrajecten kijken we altijd eerst naar de business issues die in de organisatie verbeterd moeten worden en waar leiderschapsontwikkeling een versneller in kan zijn. Dan kijken we naar de performance van de leiders. Hoe is de verhouding tussen hem of haar en de collega’s? Is er hiërarchie of juist niet? Wordt er verantwoordelijkheid gegeven of worden de touwtjes strak aangetrokken?
Gezamenlijk definiëren we een taal om de gewenste performance, het gewenste leiderschapsgedrag vast te stellen. Individueel kijken we naar iedere leider afzonderlijk. Gezamenlijk naar de thema’s die het meest helpen om de leiderschapsontwikkeling te stimuleren en altijd met de focus op de business. Leiderschap & business. Wij verbinden, ontwikkelen en realiseren impact. Nieuwsgierig hoe wij dit doen? Neem contact met ons op.

Ik help je graag verder

Gooiconsult helpt op eigen wijze bij het ontwikkelen van mensen en organisaties. De vraagstukken zijn divers. Wil je weten wat we specifiek voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van Multipliers en Leiderschap? Neem dan contact met mij op.

Rick de Rijk (owner en senior advisor) via 0346 745 500.

Meer over Multipliers

Tvoo
infographic-Multipliers
How the best leaders make everyone smarter

Onze opdrachtgevers